«Eller hvilken kvinne som har ti sølvmynter og mister en mynt, tenner hun ikke en lampe, feier huset og leter nøye til hun finner den? Og når hun har funnet den, kaller hun sammen venninner og naboer og sier: Gled dere med meg, for jeg har funnet igjen mynten som jeg mistet! På sammme måte sier Jeg dere, er det glede hos Guds engler over en synder som omvender seg.» Luk.15,8-10

Jeg bare digger å lese Lukas 15…lenge var dette et kapittel der jeg bare lese raskt forbi begynnelsen helt til jeg fikk lese om den bortkomne sønnen. Den historien klarte jeg å relatere meg til. Men takk og lov at Jesus hele tiden kan åpenbare og forklare ordet sitt! Det er så godt å få kjenne Jesu sitt hjertelag i disse lignelsene han gir oss her. Først snakker han om den bortkomne sauen som gjeteren forlater alle sine andre 99 for å finne, før vi får høre om mynten som blir mistet og gleden når den blir funnet. Så avsluttes det med sønnen som forlot sin far og sløste vekk hele arven sin, men fikk komme hjem til en far som lengtet etter han med hele sitt hjerte.

Kanskje du kjenner deg igjen i sauen. Du gikk trygt sammen med flokken og hyrden var i nærheten. Du var trygg og beskyttet, men så var det noe som tok opp oppmerksomheten din og du kom litt bort fra resten, så var det noe annet…og plutselig er en gått seg helt bort. Men Jesus er den gode hyrde og han leter..ikke til han blir lei eller til det blir mørkt…nei, han leter til han finner!

Eller kanskje du kjenner deg igjen i mynten som er blitt mistet. Du hørte til, men der var noen som mistet deg. Du ble påført skade fra noen som du tilhørte. Det kan være familie, venner eller sågar en åndelig leder, prest eller pastor. Jesu hjerte for deg er at han lengter etter deg og vil lete etter deg helt til han finner!

Mange av oss, inkludert meg selv, kjenner seg igjen i sønnen. Han som av egen, fri vilje valgte å gå bort fra Far. Prøve litt hva som er der ute i verden… og kjenne på at jeg vil hjem, men hvem vil vel ha noen som meg som bare stikker… Jo, Jesus vil! Han står med åpne armer og lengter etter DEG!

Jesus elsker deg med en evig og uforbeholden kjærlighet, men han har stor respekt for din frie vilje og vil aldri trenge seg på. Men lengter etter deg, og gleder seg til å få overøse deg med sin kjærlighet! Alt vi må gjøre er å velge Han, gi Han alt det vonde og gale vi har gjort som han betalte for på korset. Så har Han åpnet veien inn til Far… og vi skal få leve i Hans nåde og glede for alltid!!

Vil ønske DEG hjertelig velkommen inn i fellesskapet vårt på bedehuset, der er alltid en åpen dør og nye muligheter hos Jesus!

Vigra 16.februar 2018

Wenche Iren Løvold

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *